dinsdag 4 oktober 2022 11:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 augustus 2022

De rechtszaak over de moord op Pier R. de Vries moet mogelijk opnieuw worden behandeld. Dat bleek donderdagochtend tijdens de zitting in Amsterdam. 

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. Delango G. en Kamil E. zouden donderdag vervolgd worden voor de moord op de misdaadjournalist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd het tweetal aangestuurd door de 27-jarige Krystian M. via versleutelde telefoonberichten.

Een van de drie rechters uit het proces is deze zomer verhuisd naar het buitenland. De rechtbank ging er vanuit dat de rechter zou emigreren nadat er uitspraak zou worden gedaan, maar het vonnis werd uitgesteld vanwege een nieuwe getuige. Er is inmiddels een vervangende rechter aangesteld. 

De rechtbank stelt echter dat de wet voorschrijft dat een zaak in zo’n geval opnieuw wordt behandeld, tenzij het OM en de verdediging dat niet nodig vinden. Dat betekent dat er ook opnieuw een requisitoir en pleidooi gehouden moet worden. Daarnaast moet het spreekrecht van de nabestaanden opnieuw.

De partijen zijn met elkaar in gesprek over de kwestie. De knoop zal tijdens de volgende zitting op 3 november worden doorgehakt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram