woensdag 13 september 2023 23:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 augustus 2022

De Elementaire Militaire Vorming (EMV) is deze week van start gegaan op Marinekazerne Suffisant. Dit jaar is er voor het eerst een vrouw gestart met de opleiding.

Het is het eerste jaar dat vrouwen zich kunnen aanmelden voor de opleiding bij de Curaçaose militie (CURMIL). De toelatingseisen maken geen verschil in geslacht. De vrouwelijke kandidaten die na de wervingsprocedure worden geselecteerd, krijgen net als de mannen later een functie als Caribische militair bij de CURMIL. 

De kandidaten bevinden zich momenteel in de eerste fase van de opleiding. Het eerste gedeelte bestaat uit twee weken in het tentenkamp, waar de toekomstige militairen werkzaamheden uitvoeren onder primitieve omstandigheden. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram