dinsdag 4 oktober 2022 12:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 augustus 2022

Human Rights Defense Curaçao (HRDC) benadrukt dat een tijdelijke verblijfsstatus voor Venezolanen nog niet nabij is. Dat meldt voorzitter Ieteke Witteveen in reactie op een artikel van het Antilliaans Dagblad waarin de Cartagena verklaring werd aangehaald. 

HRDC organiseerde dinsdag samen met de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) een mediatraining met een uitleg over begrippen in verband met een beter begrip voor vluchtelingen en migranten. UNHCR overweegt om Venezolanen internationale bescherming te bieden onder de bepalingen van de Cartagena Verklaring. De Cartagena verklaring is echter niet bindend, aldus Witteveen. 

De UNHCR kan hierin hooguit assistentie bieden. Het bericht in het Antilliaans Dagblad waarin staat dat UNHCR bescherming zal bieden op basis van de Cartagena verklaring is dus niet juist, zo meldt HRDC.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram