zaterdag 24 september 2022 09:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 augustus 2022

Caribbean Weather Center (CWC) heeft dinsdagmiddag gevoelstemperaturen boven de 43 graden gemeten. Bij het Spaanse water tikte de gevoelstemperatuur bijna de 46 graden aan.

De weerdiensten kondigden dinsdagochtend al code geel aan wegens extreme hitte. De waarschuwing geldt in ieder geval tot 15.00 uur in de middag. De hitte komt volgens CWC door het wegvallen van de wind. De afname van de wind is te wijten aan de aanwezigheid van een storing in de regio, die ook leidt tot zuidelijke winden die nog meer warme temperaturen veroorzaken.

CWC voorspelde dat de temperaturen op zouden lopen tot 34 graden met flink hogere gevoelstemperatuur. In Klein Kwartier was de gevoelstemperatuur rond 13.00 uur ruim 40 graden. In Soto werd een gevoelstemperatuur van 39,7 graden gemeten.

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) waarschuwt voor de gevolgen van de warmte, zoals een mogelijke zonnesteek of zelfs een beroerte.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram