zaterdag 24 september 2022 12:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 augustus 2022

Sergeant Weterkamp kreeg dinsdag het blauwe erekoord uitgereikt. Het onderscheidingsteken werd opgespeld door Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots.

Weterkamp ontving het blauwe erekoord wegens het snel en juist handelen in een levensbedreigende situatie. Het erekoord is bedoeld voor degene die op zeer bijzondere wijze, buiten gevechtsomstandigheden, lofwaardig handelt op een manier die uitgaat boven wat van iemand in die omstandigheden mag worden verwacht.

De uitreiking vond plaats op Marinebasis Parera in de aanwezigheid van de collega’s van Weterkamp.

One comment on “Sergeant Weterkamp ontvangt blauw erekoord voor juist handelen in levensbedreigende situatie”

  1. ...Is het wellicht een idee, om in het artikel te vermelden, met welke lofwaardige handeling sergeant Weterkamp het blauwe erekoord verdiend heeft...? Naar aanleiding van welke levenbedreigende situatie zij haar onderscheiding heeft ontvangen...?

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram