zaterdag 24 september 2022 12:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 augustus 2022

PSB Bank moet rente blijven doorberekenen na het overlijden van een rekeninghouder. Dat oordeelde de rechter maandag. De nabestaanden van een rekeninghouder spande een rechtszaak aan tegen de bank.

De man overleed in november 2019, maar de verklaringen van erfrecht werden pas 33 maanden later bij de dochter van de rekeninghouder afgegeven. De erfgenamen verzochten het saldo van de rekening over te boeken en de spaarrekening op te heffen. Na meerdere verzoeken en op aandringen van Stichting Consumenten Belangen Curaçao werd het saldo overgeboekt. Doordat de renteopbouw stop was gezet door PSB Bank na het overlijden, ontvingen de erfgenamen 2.500 gulden minder.

Stichting Consumenten Belangen Curaçao stelde voor de rechter dat het artikel in de algemene voorwaarden van PSB Bank, waarin staat vermeld dat de bank de renteopbouw stopt op de dag van overlijden van de rekeninghouder, als onredelijk bezwarend kan worden beschouwd. Daarnaast benadrukte de stichting de bijzondere zorgplicht die banken hebben ten opzichte van derden. PSB Bank stelt dat de afspraak al sinds 1905 wordt meegenomen in de algemene voorwaarden. 

De rechter oordeelde dat de bank toch rente moet blijven doorberekenen na het overlijden. Volgens Maria van Os van Stichting Consumenten Belangen Curaçao zal de voorwaarde door de rechterlijke uitspraak zeker gewijzigd moeten worden. “Erfgenamen van rekeninghouders van PSB Bank zijn zo jarenlang gedupeerd, waarschijnlijk zonder dat zij dit wisten”, aldus Van Os.

One comment on “PSB Bank moet rente doorbetalen na overlijden rekeninghouder”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram