dinsdag 4 oktober 2022 11:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 augustus 2022

Vanaf 1 september is de nieuwe regeling van de basisvoedselmand van kracht. De regering heeft de lijst met producten uitgebreid en er wordt gewerkt met een maximum op het winstpercentage.

Voor de meeste producten in de basismand moeten winkels zich houden aan het vastgestelde winstpercentage. De overheid heeft verder geen invloed op de uiteindelijke verkoopprijs van primaire levensmiddelen zoals melk, fruit en groente. De enige producten waarvoor wel een maximale prijs is vastgesteld zijn Kipashi di Awa (brood) en eieren van legbatterij.

De aanpassingen komen door verschillende factoren, waaronder de coronapandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO). Cijntje stelt dat veel mensen hun baan zijn verloren en dat de koopkracht afneemt.

Daarnaast voorspelt de regering dat Curaçao te maken krijgt met prijsstijgingen van verschillende producten, omdat het eiland afhankelijk is van import. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram