maandag 11 september 2023 23:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 augustus 2022

Een delegatie van de Tweede Kamer heeft tijdens de werkreis naar Curaçao een bezoek gebracht aan het Nationaal Archief in Willemstad. Het bezoek van de Kamerleden aan Curaçao, Bonaire en Suriname staat in het teken van het koloniaal verleden van Nederland, ter voorbereiding op het herdenkingsjaar 2023 van de afschaffing van de slavernij.

De commissie voor Binnenlandse Zaken was woensdag aanwezig bij de viering van Tuladag. De groep vertrok zondag naar Bonaire en ging daar om de tafel met de Eilandraad en de Dialooggroep Bonaire Slavernijverleden. In Suriname zal de delegatie een bezoek brengen aan een plantage en met de commissie Slavernijverleden en het Nationaal Comité Herdenking Slavernijverleden in gesprek gaan.

Bij het Nationaal Archief hebben de Kamerleden verschillende documenten bekeken, zoals het slavenregister van Curaçao. Volgens de overheid heeft de delegatie veel waardevolle en belangrijke informatie gekregen. Daarnaast is er gesproken over de mogelijkheden om documenten van verschillende geschiedenisonderwerpen ook online toegankelijk te maken.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram