maandag 11 september 2023 20:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 augustus 2022

Fundashon Pro Monumento (ProMo) heeft geen gelijk gekregen in het hoger beroep over het verzet tegen de bouw van het Magestic Hotel & Residence bij Marichi. De stichting kreeg eerder geen extra tijd van de rechter om tegen de bouw van het project te pleiten.

ProMo diende afgelopen najaar een beroepschrift in bij het Gerecht in eerste aanleg tegen de regering en minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) wegens de bouwplannen van het hotel.

Voorzitter Dennis Klaus benadrukte destijds dat ProMo niet tegen de bouw bij Marichi is. “Maar het project waar nu een bouwvergunning voor is afgegeven, is buitenproportioneel en voldoet niet aan het Eilandelijk Ontwikkelingsplan. Curaçao moet voorzichtig zijn met grootschalige bouwprojecten”, aldus Klaus. “Het is niet ondenkbaar dat Unesco besluit om Willemstad van de Werelderfgoedlijst te schrappen.”

Nadat het beroep tegen de afgegeven bouwvergunning in januari niet-ontvankelijk werd verklaard, diende advocaat Achim Henriquez namens ProMo een verzetschrift in. Het Gerecht oordeelde echter dat het bezwaar niet tot een andere uitkomst zal leiden.

ProMo ging in hoger beroep tegen deze uitspraak. De rechter heeft vrijdag ook het hoger beroep niet-ontvankelijk verklaard. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram