dinsdag 30 mei 2023 13:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 augustus 2022

Het rechercheteam van de politie in Nederland vermoedt dat de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard een link heeft met de liquidatie van Genciël ‘Genna’ Feller op Curaçao. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de opdrachtgevers.

De 32-jarige Maynard werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam. Toen hij in zijn auto wachtte voor een verkeerslicht werd hij door twee mannen op een motorscooter onder vuur genomen. In de periode na de aanslag werden drie personen aangehouden, maar die werden uiteindelijk weer vrijgelaten en zijn geen verdachten meer. Het onderzoek werd daarna gesloten. Nadat de politie nieuwe informatie ontving over een mogelijke link met een liquidatie op Curaçao, werd de zaak dit jaar heropend.

2 september 2019 werd de 23-jarige Feller op Curaçao in zijn auto doodgeschoten. De drie vermoedelijke uitvoerders werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van zestien en twintig jaar. De politie heeft aanwijzingen dat de liquidatie van Feller en die van Maynard met elkaar in verband staan. Mogelijk zijn bij beide zaken dezelfde opdrachtgevers betrokken.

Door middel van een nieuwe oproep hoopt de politie in contact te komen met mensen die meer informatie hebben over de mogelijke opdrachtgevers en de samenhang. “Er worden mensenlevens kapotgemaakt door personen die op afstand aan de touwtjes trekken”, zegt woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid bij Opsporing Verzocht. “Die beslissen dat iemand dood moet en laten er iemand anders voor opdraaien. Zowel bij Feller als bij Maynard zijn de opdrachtgever of -gevers er nog altijd mee weg gekomen.” 

“Om dit soort zaken op te lossen hebben we echt mensen nodig die willen verklaren. Dat kan ook vertrouwelijk", benadrukt Aling. "We zullen hier uiterst zorgvuldig mee om gaan en roepen iedereen die iets weet op om contact met ons op te nemen."

Beeld: Opsporing Verzocht
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram