zaterdag 1 oktober 2022 19:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 augustus 2022

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) is actief bezig geweest met het promoten van een agenda met de focus op de natuur, zowel binnen Nederland als internationaal. 

2022 is volgens DCNA een uitstekend jaar geweest voor verbeterde inspanningen op het gebied van natuurbehoud in de Nederlandse Cariben. Zo is er aangedrongen op een klimaatactieplan en zijn er nieuwe partnerschappen aangegaan. Samen met DCNA-bestuursleden heeft de organisatie actief politici en beleidsmakers betrokken om het belang van natuurbehoud op de eilanden te benadrukken. 

DCNA noemt de definitieve goedkeuring van de uitvoeringswet voor de Yarari Marine Mammal and Shark Sanctuary als een van de hoogtepunten. De organisatie stelt dat dit een belangrijke stap is in de bescherming van haaien, walvissen en dolfijnen in de wateren van Bonaire, Saba en Sint Eustatius. 

Ook werd het Klimaat Actie Plan voor Caribisch Nederland gepresenteerd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties door DCNA-directeur Tadzio Bervoet en voorzitter Hellen van der Wal. Het plan is ook gepresenteerd aan het ministerie van Klimaat en aan de Tweede Kamer. “We blijven ons actief inspannen om een meer gestructureerde ondersteuning van het natuurbehoud op de eilanden voort te zetten”, aldus DCNA.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram