zaterdag 24 september 2022 12:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 augustus 2022

Kas di Korte is maandag gestart met de Caribbean Summer Court. De stage is bedoeld voor Caribische universitaire rechtenstudenten met bovengemiddelde studieresultaten.

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie stelt dat er veel belangstelling was onder studenten voor de Caribbean Summer Court. Rajeev Sanchez (University of Curaçao), Fleur Eichhorn (Universiteit van Amsterdam) en Eloise Torres (Universiteit Leiden) werden uiteindelijk geselecteerd om stage te lopen bij het Hof. 

Tijdens de stageperiode krijgen de studenten een goed beeld van het rechterlijk werk, mogen ze als griffier de rechter op zitting bijstaan en maken ze kennis met de teams Civiel recht, Strafrecht en Bestuursrecht. Op de eerste stagedag werd het drietal als griffiers beëdigd door de President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, Mauritsz de Kort.

De Caribbean Summer Court werd in juni ook op Aruba georganiseerd. 

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram