vrijdag 29 september 2023 16:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie
|
18 augustus 2022

Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) gaat deze maand nog beginnen met het verwijderen van asbest in de muren van het Plaza Hotel. De asbestverwijdering is onderdeel van de herontwikkeling van het Waterfort Plaza. 

Het proces wordt op verantwoorde wijze en met de nodige voorzichtigheid aangepakt volgens APC. Experts hebben een asbestinventarisatie uitgevoerd en gedetailleerd aangegeven waar het asbest zich bevindt. De herontwikkeling van het Plaza hotel moet namelijk zorgvuldig gebeuren en in overleg met Unesco, om te voorkomen dat de status van Werelderfgoed van Willemstad in gevaar komt.
 

APC kocht het Plaza Hotel in 2020. In 2021 werd een plan ontwikkeld voor het terrein met de naam ‘Waterfort Plaza’.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram