zaterdag 1 oktober 2022 20:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 augustus 2022

Het wetsvoorstel voor normering van topinkomens, zoals die nu op tafel ligt, heeft veel negatieve gevolgen. Dat zegt Aqualectra directeur Darick Jonis tijdens het vervolg van de technische briefings aan de Statenleden.

Volgens Jonis brengt de normering van topinkomens een verlaging in de koopkracht voor alle werknemers van de entiteiten. Ook zou de nieuwe wet het doorgroeiproces binnen de bedrijven verstoren. Dit leidt volgens de Aqualectra directeur tot macro-economische gevolgen, waarnaar de overheid volgens Jonis een onderzoek naar zou moeten laten doen. 

De technische briefing topinkomens werd dinsdag hervat in een vergadering van de centrale commissie. De briefing werd afgelopen maand stilgelegd vanwege het reces. 

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram