zaterdag 24 september 2022 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 augustus 2022

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) besteed deze week extra aandacht aan veiligheid in het verkeer. De regering heeft de derde week van augustus tot de Week van het Veilige Verkeer bestempeld.

Minister Cooper opende bij het keuringslokaal de gemoderniseerde teststraat. Voortaan worden ook losse onderdelen en de autobanden gecontroleerd. “Het is aan te raden om de auto regelmatig te laten checken, een auto moet in goede staat zijn om bij te dragen aan een veilige situatie op de weg”, aldus de minister.

De regering wil meer bewustwording creëren voor veiligheid op de weg. Deze week staan verschillende programma’s op televisie en de radio stil bij de week. Daarnaast wordt er een social media campagne gelanceerd met interviews en speciale boodschappen.

Cooper roept de gemeenschap op om goed op te letten in het verkeer. “Gebruik geen telefoon en drink geen alcohol”, benadrukt de minister. “Denk aan de maximumsnelheid en draag een gordel. Samen zorgen we voor veiliger verkeer.”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram