dinsdag 12 september 2023 14:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 augustus 2022

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) hield vrijdag een vergadering met trustkantoren op Curaçao over de modernisering van de gokwet op het eiland. Volgens de minister moet de reputatie van de goksector drastisch veranderen.

Het eiland heeft de afgelopen tijd veel te verduren gehad wat betreft de reputatie als speler in de online gaming industrie, stelt Silvania. “De sector op Curaçao wordt door internationale media nog te vaak afgeschilderd als een schimmige industrie met onzichtbare geldstromen, waar de vergunningen voor het oprapen liggen.”

De minister stelt dat transparantie de meest doeltreffende manier is om de belanghebbenden op een gedegen manier te informeren en om misverstanden uit de weg te helpen. “We kunnen er niet omheen. Onze reputatie moet drastisch veranderen", concludeert Silvania.

De eerste stap om tot een nieuw ontwerp van de Landsverordening op de Kansspelen (LOK) te komen, is in 2021 van start gegaan. Het huidige wetgevingspakket bestaat onder andere uit de LOK, het landsbesluit houdende algemene maatregelen en de verschillende richtlijnen en beleidsmaatregelen door de nieuwe Curaçao Gaming Authority (CGA) en de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

“Met de introductie van de LOK wordt beoogd om de directe en indirecte inkomsten uit de online gaming sector voor Curaçao te verhogen, in het bijzonder door de introductie van een vernieuwd en efficiënt systeem van vergunningsrechten en andere heffingen”, aldus Silvania.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram