woensdag 13 september 2023 05:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 augustus 2022

Minister van Justitie Shalten Hato (MFK) is in Nederland voor het Justitieel Vierpartijen Overleg. De justitieministers uit Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland komen ieder half jaar bij elkaar.

De landen binnen het Koninkrijk werken intensief samen om criminaliteit te bestrijden. Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius is ook verantwoordelijk voor de justitieketen in Caribisch Nederland. Volgens haar is de samenwerking met de landen in de Caribische regio essentieel.

“Voor opsporing van transnationale criminaliteit is snelle en veilige uitwisseling van informatie tussen de landen van belang. Deze samenwerking op het gebied van informatie levert beter inzicht in de criminele relaties tussen de Cariben en Nederland”, aldus de Rijksoverheid. 

Het overleg zou eerst plaatsvinden op Bonaire, maar door de boerenprotesten in Nederland kon Yeşilgöz-Zegerius niet naar het eiland afreizen. Het overleg werd uitgesteld en vindt nu plaats in Nederland.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram