zaterdag 1 oktober 2022 17:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 augustus 2022

Europarlementariër Samira Rafaela (D66) is de komende week op werkbezoek op Curaçao. Het bezoek staat in het teken van vrouwenrechten en de verbeterde toegang tot Europese fondsen en subsidies.

Rafaela wil zich de komende dagen laten informeren door maatschappelijke organisaties en experts over het probleem van geweld tegen vrouwen. “Ik zie graag dat ook de Istanbul Conventie in werking treedt in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het heeft me altijd bevreemd dat dit verdrag niet Koninkrijk breed is geïmplementeerd”, stelt de Europarlementariër. 

Op 1 maart 2016 trad voor Nederland de Istanbul Conventie in werking, het verdrag van de Raad van Europa om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld te bestrijden. In de praktijk blijkt echter dat de implementatie van dit verdrag in het Caribisch deel van het Koninkrijk achterblijft. ”Het is een Europees verdrag en als Europarlementariër met oog en liefde voor de Landen en Gebieden Overzee is mijn prioriteit dat dit soort belangrijke verdragen, ter bescherming van vrouwenrechten, ook hier effect hebben.”

Rafaela gaat onder andere in gesprek met koepelorganisaties die ingaan op projecten gericht op gendergelijkheid en aanpak van huiselijk geweld. Ook bezoekt zij medewerkers van het Blijf-van-mijn-lijfhuis, Stichting Bos di Hubentut en andere experts. Eerder ging Rafaela al in gesprek met Cura Doet over het belang van vrijwilligerswerk op Curaçao. 

-- Advertentie --

One comment on “Werkbezoek Europarlementariër Samira Rafaela in het teken van vrouwenrechten op Curaçao”

  1. Een mevr waar je niets aan hebt. Haar woordvoerder' werd benaderd met een prangende vraag en na 6 maanden kwam er antwoord, de brief was over he hoofd gezien.
    Helaas een niet onbekend fenomeen.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram