zaterdag 1 oktober 2022 19:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 augustus 2022

De nieuwe vuilniswagens van Selikor zijn aangekomen op Curaçao. Begin juli legden de vuilnismannen het werk neer vanwege het tekort aan trucks en de oplopende werkdruk.

Een groot deel van de trucks is kapot, waardoor het werk zich steeds verder opstapelde. Selikor liep flink achter op schema voor het ophalen van huisvuil in diverse wijken. Naast de werkdruk vreesden de medewerkers voor hun gezondheid vanwege de zeer onhygiënische situatie van vuil dat lang buiten blijft staan.  

Het interim management van Selikor liet tijdens de staking van de medewerkers weten dat de visie is om per jaar drie vuilniswagens de vervangen en drie nieuwe wagens aan te schaffen. “Dit alles kan alleen als de overheid haar afspraken nakomt door het afvalverwerkingsbedrijf te betalen”, aldus het management.

Volgens minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Dorothy Pietersz-Janga (MFK) is er samen met minister van Financiën Javier Silvania (MFK) een oplossing gevonden voor de openstaande schuld van de overheid bij Selikor. Ook zijn er vijf gloednieuwe vuilniswagens aangekomen.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram