dinsdag 30 mei 2023 12:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 augustus 2022

De Amerikaanse autoriteiten hebben een Airbus van de Russische oligarch Andrei Skoch in beslag genomen op Aruba. De Airbus A319-100 heeft een waarde van zo’n negentig miljoen dollar.

De US District Court for the Southern District of New York gaf twee dagen geleden het bevel tot inbeslagname. Skoch wordt door de Amerikaanse federale justitie organisatie verdacht van het schenden van de sancties tegen Rusland na de inval in Oekraïne. Daarnaast spelen zijn ‘connecties met Russische georganiseerde criminele organisaties’ een grote rol bij de inbeslagname.

De Russische oligarch is de eigenaar van de Airbus via een reeks lege vennootschappen en trusts die verbonden zijn aan zijn partner, stellen de Amerikaanse autoriteiten. Er zouden verschillende betalingen via Aruba zijn gedaan om het vliegtuig op het eiland te laten registreren.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram