zaterdag 1 oktober 2022 11:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
9 augustus 2022


Een opvallend groot aantal mensen heeft de afgelopen dagen een Portugees oorlogsschip gespot op Curaçao. Dat meldt Carmabi Research Center.

De kwalachtige dieren lijken op drijvende plastic zakken in het water en kunnen tot wel 25 centimeter groot worden, maar de tentakels kunnen tot wel 50 meter reiken. Dit zijn met gif gevulde armen, waarmee het Portugees oorlogsschip vissen mee vangt. Voor mensen is een steek van het dier giftig, maar zelden dodelijk. 

Als je gestoken wordt door een Portugees oorlogsschip kun je het beste zo snel mogelijk de tentakels verwijderen met een stok, raak ze niet zelf aan. Door in een bad van 45 graden celsius te gaan zitten deactiveer je de overgebleven cellen. Neem daarnaast drie tot vijf gram vitamine C om het gif te neutraliseren. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram