zaterdag 1 oktober 2022 14:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 augustus 2022

De rechter doet donderdag uitspraak in de rechtszaak tegen vier verdachten in het grootschalig onderzoek Themis. Het viertal wordt verdacht deel uit te maken van de organisatie No Limit Soldiers (NLS) en witwaspraktijken.

Themis is een onderzoek naar strafbare feiten die de afgelopen jaren binnen het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd. Het rechercheteam bestaat uit de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en staat onder leiding van het Openbaar Ministerie van Curaçao en Sint Maarten.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt NLS ervan een crimineel samenwerkingsverband te zijn. Volgens de verdenkingen van het OM zou de organisatie zich lange tijd bezig hebben gehouden met de handel van verdovende middelen en verantwoordelijk zijn voor meerdere moorden gepleegd op Curaçao, Sint Maarten en in Nederland.

Naast witwaspraktijken zijn ook andere strafbare feiten die de verdachten worden verweten voor de rechter behandeld, waaronder uitlokking van twee moorden op Sint Maarten. Één van de verdachte staat daarnaast terecht voor verschillende drugsfeiten waaronder een drugstransport van 172 kilo cocaïne uit de haven van Curaçao naar de haven Le Havre in Frankrijk.

Drie van de vier verdachten zitten sinds hun aanhouding in hechtenis. De strafzaken tegen hen werden van 9 tot en met 13 mei behandeld voor het Gerecht. De uitspraken zouden in eerste instantie volgen op 29 juli, maar waren toen nog niet gereed, stelt persrechter Sigmar Carmelia tegenover NU.cw. Het onderzoek werd wel op 29 juli gesloten. De rechter doet aanstaande donderdag uitspraak.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram