zaterdag 1 oktober 2022 17:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 augustus 2022

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is een onderzoek gestart naar de vernielingen aan de kust bij Pietermaai en Jeremi. Het ministerie van Verkeer, vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) kondigde eerder al aan dat er onderzoek gedaan wordt naar de milieuschade op beide plekken.

VVRP-minister Charles Cooper (MFK) deed begin deze maand aangifte tegen 2B Holidays, het bedrijf achter Scuba Lodge, vanwege de bouw van een pier in Pietermaai. Volgens Cooper zijn de bouwwerkzaamheden compleet anders dan waar de vergunning voor is afgegeven. De natuurorganisatie Carmabi zal advies uitbrengen over de mogelijke schade aan het mariene milieu. Op basis daarvan kan het ministerie verdere stappen ondernemen.

Bij Jeremi Ocean Resort heeft een kaveleigenaar een groot gat gehakt uit de westkust. Afgelopen week werd bekend dat het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) de eigenaar is van de kuststrook van het terrein waar het gat is gemaakt. Volgens Cooper is er inmiddels een brief verstuurd naar de kaveleigenaar met het verzoek om de werkzaamheden stil te leggen. 

Het GMN-ministerie laat middels een persbericht weten dat het zowel bij Pietermaai als bij Jeremi gaat om ernstige schending van de natuur. Bij beide gevallen wordt samen met het ministerie van VVRP onderzoek gedaan naar de milieuschade. Volgens GMN moet de projectontwikkelaar van de pier in Pietermaai onmiddellijk worden verwijderd en bij Jeremi gaat worden gekeken naar in hoeverre de kust weer kan worden hersteld. 

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram