zaterdag 1 oktober 2022 16:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
6 augustus 2022

Het Nederlandse Marineschip Zr.Ms. Groningen heeft donderdag opnieuw een snelle boot onderschept. Het marineschip vaart voor de Kustwacht Caribisch gebied. Bij de actie werd ruim 1.000 kilogram drugs in beslag genomen. Het aantal drugsvangsten komt daarmee binnen drie weken op zes te staan. Dat meldt Defensie Caribisch Gebied zaterdag.

Defensie zegt in een verklaring dat een zogeheten Go-fast werd opgemerkt door het Maritieme Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht Caribisch Gebied. De Zr.Ms. Groningen en vliegende eenheden van de Kustwacht Caribisch gebied werden vervolgens op de go-fast afgestuurd.

"Eenmaal binnen bereik lanceerde het marineschip haar snelle onderscheppingsboten, de zogeheten FRISC’en, om de achtervolging in te zetten. Zodra de opvarenden van de Go-fast in de gaten kregen dat zij gevolgd werd, gingen zij er met volle snelheid vandoor", aldus Defensie. Er werden diverse spullen overboord gegooid en stopsignalen en waarschuwingsschoten werden genegeerd. Daarop is volgens Defensie besloten om de buitenboordmotoren kapot te schieten.

Uiteindelijk is er ruim 1.000 kg aan smokkelwaar, voornamelijk drugs, in beslag genomen. De drugs en de vijf Venezolaanse opvarenden zijn overgedragen aan het Korps Politie Curaçao.

Het totaal gewicht aan in beslag genomen drugs tijdens de zes acties van de afgelopen drie weken komt uit op ruim 4.000 kilo.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram