dinsdag 9 augustus 2022 07:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 augustus 2022

De overheid heeft donderdag de crisissituatie rondom Covid-19 op Curaçao opgeheven. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De situatie is volgens de premier dusdanig onder controle dat er niet langer sprake is van een crisis. Vanaf donderdag worden er geen persconferenties meer over Covid-19 gegeven.  De noodwet is niet langer van kracht en het testbeleid wordt aangepast.

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) blijft de situatie monitoren. GMN-minister Dorothy Pietersz-Janga benadrukt dat het virus nog niet weg is, maar stelt dat het niet langer nodig is om massaal te testen. Ook zijn er geen algemene maatregelen meer van kracht.

De minister geeft wel een aantal adviezen. Zo wordt er aangeraden om op drukke plaatsen een mondkapje te blijven dragen en afstand te houden. Ook wordt er geadviseerd om regelmatig handen te wassen en om bij klachten contact op te nemen met de huisarts. Mensen kunnen zich nog altijd laten vaccineren.

Eerder werd bekend dat het RIVM in Nederland vanaf half september gaat beginnen met een nieuwe vaccinatieronde voor het coronavirus. Volgens epidemioloog Iralis Jansen is de kans op een griepgolf in Nederland groter dan op Curaçao. Er wordt momenteel overlegd met Nederland over hoe de vaccinatieronde op de eilanden zal worden uitgevoerd.  

"Het virus heeft veel kapot heeft gemaakt en veel slachtoffers geëist op Curaçao en over de hele wereld", zegt Pisas. De overheid bedankt iedereen voor hun inzet tijdens de pandemie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram