vrijdag 12 augustus 2022 20:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
3 augustus 2022

Bonaire introduceert een aangepast seniorenbeleid voor vervroegde uittreding (VVU) van ambtenaren. Gedeputeerde Hennyson Thielman van Personeelszaken (MPB) laat weten dat het seniorenbeleid een belangrijk onderdeel is van verjonging binnen het ambtelijk apparaat op Bonaire. 

Bonairiaanse ambtenaren tussen de 64 en 60 jaar oud die minimaal 10 jaar werkzaam zijn bij de lokale overheid, krijgen met deze regeling de mogelijkheid om vóór hun pensioendatum vervroegd uit dienst te treden. Ook medewerkers jonger dan 60 jaar krijgen deze mogelijkheid als zij tenminste 30 dienstjaren hebben opgebouwd.

Bij de Bonairiaanse overheid zijn momenteel 119 medewerkers boven de 58 jaar werkzaam. Dit jaar zullen 27 ambtenaren met vervroegd pensioen gaan. In 2023 zullen 28 medewerkers gebruik maken van de regeling en voor 2024 zijn dit 34 medewerkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram