maandag 8 augustus 2022 08:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 augustus 2022

TUI Care Foundation is in samenwerking met Green Phenix en Mambo Beach een nieuw project gestart voor afval recycling. Het afval op Mambo wordt hergebruikt voor nieuwe producten.

Er worden nieuwe recycling prullenbakken geplaatst langs Mambo Boulevard. Hier wordt afval verzameld dat vervolgens naar een recycling gebouw wordt gebracht waar het vuil wordt omgezet in nieuwe producten. De ‘kleine fabriek’ biedt werk aan mensen uit de lokale gemeenschap. Zij zullen bezoekers rondleiden en informeren over de activiteiten.

“Plastic afval en straatvuil vormen een uitdaging op Curaçao”, stelt TUI. “Het eiland heeft meer plastic afval dan het momenteel aan kan.” Het afval op Mambo Beach werd voorheen niet gesorteerd. In de nieuwe afvalbakken worden plastic flessen en aluminium blikjes gescheiden ingezameld.

Green Phenix zal het recyclingtraject in de kleine fabriek begeleiden. Naast de recyclingbakken zullen ook de normale prullenbakken worden gesorteerd. “Zo wordt het afval geselecteerd dat hergebruikt kan worden voor nieuwe producten. Vooral na de vele strandfeesten is er een grote vangst”, aldus TUI.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram