vrijdag 12 augustus 2022 19:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 augustus 2022

De samenwerking tussen Interpol en de politie Caribisch Nederland werpt haar vruchten af. De twee instanties werkte onlangs intensief samen bij de vermissing van een Bonairiaans meisje in Europa.

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) , Politie Nederland en Interpol legden de internationale samenwerking in april 2021 vast. De eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba staan rechtstreeks in contact met het hoofdkwartier in Lyon en met politieagenten over de hele wereld. KPCN kan zelf de databanken van Interpol raadplegen.

Speciaal getrainde Intel-agenten van het korps zijn op de afdeling Informatie en Expertise aan de slag. Zij vormen de verbinding tussen Interpol en de handhavingsdiensten op de BES-eilanden. “Met name bij vermissing en opsporingszaken zijn deze speciale units en de samenwerking binnen het complete politie netwerk onmisbaar”, aldus KPCN. De samenwerking heeft er mede toe geleid dat het vermiste meisje snel weer terug was op Bonaire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram