dinsdag 9 augustus 2022 07:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 augustus 2022

De imput van de trustsector op Curaçao is van essentieel belang bij het ontwerp van de nieuwe gokwet op het eiland. Dat stelt minister van Financiën Javier Silvania (MFK).

De trustkantoren zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst van het ministerie op vrijdag 12 augustus. Volgens het Antilliaans Dagblad zal de modernisering van de wetgeving wat betreft kansspelen dan worden besproken. Daarnaast wordt ook de Curaçao Gaming Authority (CGA) opgericht. Het instellen van een nieuwe toezichthouder is onderdeel van de Landsverordening op de Kansspelen (LOK).

Momenteel ziet de Curaçao Gaming Control Board nog toe op de sector. Echter worden de belangrijkste taken rondom toezicht aan de sector zelf overgelaten. Een beperkt aantal masterlicentiehouders verleent sublicenties en is verantwoordelijk voor het toezicht.

De eerste opdracht van de CGA zal de implementatie van het beleid zijn en de regulering van online gokken. “Een van de hoofddoelen is de juiste betrokkenheid van vertegenwoordigende stakeholders en dat die geraadpleegd worden voordat er nieuw beleid, regels en richtlijnen worden aangenomen”, aldus het ministerie.

De invoering van de LOK staat gepland voor december 2022.

NU.cw sprak eerder met Coga-voorzitter George van Zinnicq Bergmann over de online goksector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram