maandag 8 augustus 2022 08:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
2 augustus 2022

De heropenings van de Isla-raffinaderij op Curaçao is slechts een utopie. Dat zegt oud-voorzitter van Clean Air Everywhere Marc Verkade tegen de Extra. 

De raffinaderij zal volgens Verkade zeker niet heropenen voor het eind van dit jaar, zoals de wens van Refineria di Kòrsou (RdK) is. Verkade zegt dat er een upgrade nodig is van de installaties die minstens twee jaar in beslag zal nemen. De rechter oordeelde afgelopen maand dat de uitstoot van de raffinaderij binnen de voorgeschreven WHO-normen dient te blijven.

Juridisch vertegenwoordiger Rudsel Martina van de beoogde nieuwe operator GIK zei eerder dat de raffinaderij zou kunnen heropenen zonder de normen te overschrijven. Verkade weerspreekt deze uitspraak nu. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram