dinsdag 9 augustus 2022 07:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 augustus 2022

De Curaçaose Kyle Siliee en Janae de Lannoy staan in de top tien van de fotowedstrijd Document Nederland Junior. De scholieren deden mee aan de fotowedstrijd van het Rijksmuseum met het thema ‘Een tweede leven, hoe recycle jij?’.

Negentig jongeren uit het voortgezet onderwijs en MBO uit Nederland en het Caribisch gebied hebben foto’s ingezonden. ‘Laat ons in foto’s zien hoe jij omgaat met het hergebruiken van spullen’, is wat het Rijksmuseum van de jongeren vroeg. Het museum wil dat de jongeren kritisch zijn en maatschappelijke problemen vastleggen.

De 13-jarige Janae de Lannoy van het Radolphus college maakte foto’s van gerecyclede kunst. “Mensen recyclen spullen om er iets moois van te maken en Curaçao kleurrijker te maken”, schrijft ze bij de foto’s. Kyle Siliee van het Agora Curaçao by Abel Tasman College maakte samen met zijn medeleerlingen een moestuin van gerecycled pallethout. De opbrengst gaat naar de voedselbank.

De tien genomineerden worden uitgenodigd voor twee masterclasses onder begeleiding van fotograaf Sharelly Emanuelson en experts van het museum. Daarnaast zullen de inzendingen van de genomineerden vanaf 21 september in het Rijksmuseum te zien zijn.  

De finale zal plaatsvinden op 23 september. De winnaar uit het voortgezet onderwijs krijgt een foto-opdracht voor scholieren.com en de winnaar van het mbo krijgt een stage bij het Rijksmuseum aangeboden. De inzending van Janae telt momenteel de meeste stemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram