maandag 8 augustus 2022 08:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 augustus 2022

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) heeft aangifte gedaan tegen 2B Holidays, het bedrijf achter Scuba Lodge, vanwege de bouw van een pier in Pietermaai. Dat laat Cooper weten op zijn Facebookpagina. 

Volgens Cooper zijn de bouwwerkzaamheden compleet anders dan waar de vergunning voor is afgegeven. 2B Holidays zou zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal van domeingrond en schending van de vergunningsvoorwaarden. De minister acht de schade enorm en eist daarom een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaar of een geldboete van maximaal één miljoen gulden. 

Nader onderzoek moet volgens Cooper uitwijzen hoe groot de schade aan het mariene milieu daadwerkelijk is. Het Openbaar Ministerie zal nu bepalen of er over wordt gegaan tot vervolging. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram