dinsdag 30 mei 2023 13:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 juli 2022

De brigade Caribisch gebied van de Koninklijke Marechaussee krijgt er 71 nieuwe collega’s bij. Zij worden ingezet voor het zogeheten protocol Versterking Grenstoezicht op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. 

Het protocol over de versterking van het grenstoezicht op de CAS-eilanden is vorig jaar ondertekend door de verantwoordelijke bewindslieden uit Nederland en de eilanden. Een eerste groep van dertig medewerkers is deze maand al begonnen. Dit is vooruitlopend op de officiële reorganisatie die moet leiden tot vaste plaatsingen vanaf juli 2023. Majoor Jan Ploegstra zal het project gaan leiden. 

“De drie eilanden hebben de wens uitgesproken om intensiever samen te werken met de Koninklijke Marechaussee, Douane Nederland en de Kustwacht Caribisch gebied in de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit”, aldus Ploegstra. “Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van mensensmokkel, mensenhandel, drugssmokkel en illegale immigratie.”

Ieder eiland heeft een plan opgesteld om samen te investeren in het grenstoezicht, de politiedienst op de luchthavens en het toezicht aan de maritieme grens. Hierbij ligt de focus op het versterken van de informatiepositie wat betreft de inzet van mensen en materiaal.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram