woensdag 22 maart 2023 05:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juli 2022

Iedereen van twaalf jaar en ouder in de Caribische delen van het Koninkrijk kan vanaf medio september een verhaalprik tegen Covid-19 halen. Dat heeft het minister Ernst Kuipers (D66) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vrijdag bekendgemaakt.

In Nederland gaat het RIVM vanaf half september de eerste uitnodigingen voor de vaccinatie versturen aan mensen in risicogroepen. Na de zorgmedewerkers mogen alle twaalfplussers een verhaalprik halen. Kuipers bevestigt dat Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire net als Nederland de najaarsronde starten met mensen die meer risico lopen om ernstig ziek te worden van het virus. 

Voor Saba en Sint Eustatius wordt een andere aanpak gehanteerd vanwege het bevolkingsaantal. Op de twee eilanden wordt een campagne gestart waarin de gehele bevolking vanaf twaalf jaar een verhaalprik aangeboden krijgt. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram