maandag 8 augustus 2022 08:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juli 2022

Verslavingskenniscentrum Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA) wil het drugsgebruik op Curaçao in kaart brengen door middel van een enquête. Dat meldt Verda Betrian, coordinator bij FMA, aan NU.cw.

In oktober 2022 organiseert the Netherlands- Caribbean Foundation for Clinical Higher Education een congres met als thema verslaving en psychiatrie. In het kader hiervan wil FMA peilen hoe het gaat met het gebruik van verslavende middelen onder de bevolking. Betrian legt uit dat bij de huidige enquête de focus wordt gelegd op alcoholgebruik, maar dat er meerdere zullen volgen. Volgens FMA is het al jaren geleden dat er echt is geïnvesteerd om valide onderzoek te doen naar het gebruik van verslavende middelen op het eiland. Het kenniscentrum hoopt met de uitkomst van de enquête te kunnen gaan kijken naar de toekomst van de verslavingszorg op het eiland. Ook wil Betrian de resultaten gebruiken voor  het congres in oktober.

Zowel jongeren als volwassenen woonachtig op Curaçao worden uitgenodigd om de enquête in te vullen. De enquête van FMA is in te vullen via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram