dinsdag 9 augustus 2022 07:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juli 2022

Er is een uitgebreide zoektocht gaande naar de vermiste Nederlandse toerist op Curaçao. Dat meldt Majoor der Mariniers Steven Baan op Dolfijn FM. De man keerde na een wandeling dinsdag niet meer terug.

De man is samen met zijn gezin op vakantie en ging tot nu toe elke ochtend wandelen in de omgeving met een van zijn kinderen. Dinsdag ging de man alleen op pad. Toen hij niet terugkeerde van zijn wandeling, is de politie gewaarschuwd. 

De zoektocht wordt ondersteund Defensie en rangers van het Christoffelpark. De helikopter van de Kustwacht is ingezet en er worden drones met warmtebeeldcamera’s van Carmabi gebruikt. De politie maakt zich zorgen om de gesteldheid van de toerist, omdat hij maar een liter water bij zich had. 

Volgens Baan is de kans klein dat hij de weg is kwijtgeraakt, aangezien de man de route al een aantal keer eerder heeft gewandeld met zijn familie. De majoor is blij dat veel mensen willen helpen zoeken naar de man, maar verzoekt iedereen om uit het gebied weg te blijven. Dit omdat het daardoor lastiger is om naar de man te zoeken.

Iedereen met relevante informatie over de vermissing wordt verzocht dit te melden bij de politie via 911.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram