dinsdag 9 augustus 2022 07:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juli 2022

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft de noodregeling voor spaar- en kredietcoöperatie ACU ingetrokken. Het nieuwe bestuursmodel is in werking getreden.

De Algemene Ledenvergadering besloot eerder al om voor een nieuw bestuursmodel te kiezen, maar stemde nog niet in met de herstructurering. In de nieuwe statuten zijn de taken en bevoegdheden van het bestuur en de Raad van Toezicht duidelijk beschreven. Dit was eerder niet het geval en dat zorgde voor een bron van onenigheid binnen ACU.

Een week geleden sprak de rechter de noodregeling uit, waarmee de CBCS groen licht kreeg om in te grijpen. De rechter oordeelde dat ACU al geruime tijd niet tot een herstructurering heeft kunnen komen, zoals bepaald is door de Centrale Bank.

Nu het nieuwe gemoderniseerde bestuursmodel in werking is getreden, voldoet ACU als financiële coöperatie weer aan de wettelijke eisen. Op verzoek van de CBCS heeft de rechter de noodregeling woensdag ingetrokken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram