maandag 8 augustus 2022 08:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juli 2022

Het onderwijs op Curaçao voldoet niet altijd aan het juiste niveau van de basisvoorwaarden. Dat blijkt uit het rapport over de zogenaamde nulmeting van het Curaçaose onderwijs.

Het rapport is opgesteld door de onderwijsinspectie van Curaçao en Nederland. In het rapport wordt geconcludeerd dat het onderwijs op het eiland tekortschiet wat betreft de basisvoorwaarden, wat invloed heeft op de kwaliteit van het onderwijs.

Scholen kunnen momenteel niet altijd het maximale resultaat leveren. Volgens de inspectie is de wetgeving verouderd en niet volledig. “Er is nog geen sprake van een professionele structuur waarbij er scheiding is tussen bestuur en toezicht voor wat betreft de positie van het openbaar onderwijs”, stelt de nulmeting. De inspectie benadrukt dat goed onderwijs vraagt om goede onderwijsorganisaties waar leraren en bestuurders met elkaar samenwerken. 

Het rapport is door minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Sithree van Heydoorn (MFK) aangeboden aan de Staten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram