dinsdag 30 mei 2023 12:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
27 juli 2022

Suriname heeft het leger ingezet om de politie te ondersteunen tijdens de protesten tegen president Santokhi. Dat meldt het lokale nieuwsplatform de Waterkant. 

De actiegroep Organic Movement is het niet eens met het beleid van regering. Zo is er volgens demonstranten sprake van corruptie, bonnetjesfraude en oneerlijke uitgifte van bouwvergunningen. Met de protesten wordt gevraagd om een verlaging van de prijzen in de supermarkt, de terugkeer van de elektriciteitssubsidie en het ontslaan van frauderende ministers.

De protesten zijn nu al meer dan een week aan de gang. Er werden verkeersbarricades neergezet, de handel werd belemmerd en er werd geprobeerd om tenten op te zetten op publieke plekken zonder toestemming. Daarnaast hebben de protestanten met molotovcocktails gegooid op minstens twee locaties.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram