donderdag 1 juni 2023 14:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 juli 2022

Het Curaçao Cultural Landscapes Project (CCLP) is van start gegaan en bevindt zich momenteel in de eerste fase. Het gaat om een archeologisch project op internationaal niveau.

Samen met lokale archeologen onderzoeken studenten gedurende vijf weken naar overblijfselen van bewoners uit het verleden die een impact hebben gehad op de biodiversiteit van het eiland. Het project is een samenwerking tussen stichting Nationaal Archeologisch en Antropologisch Museum (NAAM), een Amerikaans softwarebedrijf en drie universiteiten uit Canada, Australië en Duitsland.

Er wordt antwoord gegeven op stellingen als wat voor invloed de slavernij, urbanisatie en industrialisering gehad hebben op Curaçao. “Dit project is niet alleen van belang voor ons erfgoed, maar ook om te benadrukken wat voor invloed wij als huidige bewoners uitoefenen op de natuur en de natuur op ons”, aldus NAAM.

De stichting organiseert zaterdag 30 juli een open dag in Pietermaai. Aanwezigen kunnen zien wat er tot nu toe gevonden is en kunnen kennis maken met het lokale en internationale team. Ook zullen er mini workshops gegeven worden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram