vrijdag 12 augustus 2022 20:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 juli 2022

Het cyberteam van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) is sinds kort lid van de internationale organisatie No More Ransom. De organisatie biedt ondersteuning bij ontgrendeling van bestanden en informatie die versleuteld is door hackers. 

De afdeling opsporing van het KPCN heeft regelmatig te maken met cybercriminelen die zowel particulieren als bedrijven digitaal aanvallen en schade aanrichten in computersystemen. Diverse bedrijven en organisaties zijn onlangs slachtoffer geworden van cyberaanvallen van ransomware. Hackers eisen dan geld van de slachtoffers om het systeem te ontgrendelen en het virus te verwijderen.

No More Ransom is gelanceerd door Europol, de Nederlandse Politie en IT-beveiligingsbedrijven. De organisatie biedt 163 gratis tools voor 165 ransomware varianten. Miljoenen mensen zouden dankzij No More Ransom geholpen zijn bij het ontsleutelen van hun apparaten zonder de criminelen te hoeven betalen. 

Het portaal is verkrijgbaar in 37 talen en zal binnenkort ook in het Papiaments beschikbaar zijn. Meer dan 188 partners uit de publieke en private sector hebben zich bij de organisatie aangesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram