dinsdag 9 augustus 2022 07:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 juli 2022

Carmabi staat dinsdag stil bij de Dag van de Natuurbescherming. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het belang van de natuur en het werk dat organisaties en vrijwilligers verrichten voor natuurbescherming.

Carmabi zet zich in voor een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling en het beheer van de ‘natuurlijke’ rijkdommen van Curaçao door middel van onderzoek, natuurbeheer en educatie. Volgens de stichting is extra aandacht voor natuurbescherming op zijn plaats. 

“Voor veel mensen is natuurbescherming een ‘ver van mijn bed’ onderwerp en denken ze dat ze niet veel kunnen bijdragen”, stelt Carmabi. “Niets is minder waar, kleine aanpassingen in gedrag en handelen kunnen al veel verschil maken. Zoals het gebruik van herbruikbare cups en het planten van inheemse bomen en struiken.”

Daarnaast wordt het belang van educatie benadrukt. Volgens Carmabi hebben kinderen goede voorbeelden nodig. “Het is net als in het verkeer. Je kunt kinderen op school de verkeersregels uitleggen, maar als ze vervolgens achter in de auto zitten en ze zien hun ouders zonder gordel door rood rijden, heeft de verkeersles weinig zin gehad.”

Beeld: Randy Hollander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram