dinsdag 9 augustus 2022 07:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 juli 2022

Het Land Curaçao moet van de rechter binnen twee maanden het resterende recht van erfpacht geven aan de Stichting Restauratie & Behouden Slavendorp Savonet. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Het gaat om een voormalig slavendorp van zo’n 3.200 vierkante meter waar de stichting de oude plantage Savonet wil herbouwen. Met de uitspraak van de rechter krijgt de stichting de beschikking over alle zestien huisjes. 

Uit het tussenvonnis blijkt dat het ook de bedoeling van de overheid was dat de stichting alle slavenhuisjes in erfpacht zou krijgen. Dit gebeurde niet eerder vanwege een familieafspraak over een enkel huisje dat al heel lang in gebruik was bij de familie. In een recente brief van minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) staat beschreven dat het gaat om een Unesco-traject. 

De vordering tot het verstrekken van de volledige erfpacht werd vrijdag toegewezen door de rechter. Volgens de rechter heeft de overheid benadrukt niet de intentie te hebben om het project Slavendorp Savonet tegen te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram