maandag 8 augustus 2022 09:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 juli 2022

Het Curaçaohuis in Den Haag is voorzien van beveiligingscamera’s. Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) bracht maandag een bezoek aan de vertegenwoordiging van Curaçao in Nederland.

Afgelopen week werden de camera’s in het Curaçaohuis besproken tijdens een vlog op Youtube van de Statenleden Sheldry Osepa en Gwendell Mercelina van PNP. Volgens hen zou de gevolmachtigde minister Carlson Manuel (MFK) zijn personeel bespioneren met de camera’s.

Volgens Manuel werd een medewerkster op het werk bedreigd. Naar aanleiding van de intimidatie en bedreiging heeft de minister driemaal aangifte gedaan bij de politie. De politie adviseerde Manuel om beveiligingscamera’s te plaatsen. Tijdens de rondleiding van Cooper werd opnieuw benadrukt dat er niemand bespioneerd wordt. “De inzet van de camera’s is juist om ons personeel te beschermen”, aldus Manuel. “De camera’s hangen alleen in de publieke ruimtes, niet in de kantoren van collega’s.”

Cooper vindt het gebruik van camera's terecht. Er is een protocol opgesteld voor de beveiliging van het Curaçaohuis en het gebruik van de camera's. De gevolmachtigde minister betreurt het dat de Statenleden in de vlog niet eerst hebben gecontroleerd waarom er camera's werden geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram