woensdag 31 mei 2023 11:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 juli 2022

De grenzen tussen Aruba en Venezuela blijven voorlopig gesloten. Dat zegt premier Evelyn Wever-Croes in een bericht van de Arubaanse overheid.

Er gingen op sociale media geruchten rond dat de grenzen tussen de twee landen geopend zouden worden. Wever-Croes benadrukt dat het nieuws niet klopt. De regering is nog altijd in onderhandeling met de Venezolaanse autoriteiten.

De lucht- en zee grens is sinds 2019 gesloten. Via indirecte vluchten via Colombia of Panama is het mogelijk om van Venezuela naar Aruba te komen. Begin mei sprak de premier met vertegenwoordigers uit Venezuela over de heropening van de zee- en luchtgrens.

Aruba wil echter voorkomen dat er een te grote toestroom van Venezolanen naar het eiland komt. “De regering zal doorgaan met de inspanningen om de grenzen op een verantwoorde en gecontroleerde manier te openen”, aldus Wever-Croes.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram