dinsdag 9 augustus 2022 06:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 juli 2022

De ambtenarenbonus van 1750 gulden is donderdag uitbetaald. Dat bevestigen verschillende ambtenaren aan Nu.cw. 

De bonus kwam eerder deze week nog in opspraak, omdat deze in strijd zou zijn met de afspraken die gemaakt zijn in de Rijksministerraad (RMR). Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) uitte haar kritiek op de bonus, maar dat mocht niet baten. Volgens minister Ornelio Martina van Bestuur, Planning en Dienstverlening (PNP) was dit geen reden om de gratificatie niet uit te betalen. 

De uitkering dient als compensatie voor de coronaperiode waarin de ambtenaren 12,5 procent op hun salaris moesten inleveren. De regering zou die korting nu willen afbouwen, maar stuitte daarbij op extra voorwaarden door de Nederlandse regering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram