maandag 8 augustus 2022 07:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 juli 2022

Kwetsbare groepen in de samenleving krijgen de komende maanden extra toeslagen. Dat heeft minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De maatregelen zijn bedoeld voor mensen in de onderstand of met een AOV-pensioen als verlichting voor de prijsstijgingen. Gepensioneerden van 65 jaar en ouder, die alleen een AOV-pensioen krijgen en in aanmerking komen voor een maandelijkse toeslag van de SVB, krijgen maandelijks 25 gulden extra uitgekeerd. Het gaat om een groep van 9.600 mensen.

Daarnaast krijgen zestigplussers die wachten op hun AOV twintig gulden extra per maand. Zij vallen in een gat sinds de AOV-leeftijd is verhoogd naar 65 jaar. Mensen in de onderstand ontvangen ook een aanvullende toeslag van twintig gulden per maand. In beide gevallen gaat het om zes procent verhoging.

Het gaat om een tijdelijke verlichting die geldig is tot december 2022. In totaal is er 2,3 miljoen gulden vrijgemaakt voor de verhoogde toeslagen. De financiering komt uit de begroting van SOAW, maar betekent wel dat in samenwerking met het ministerie van Financiën fondsen voor andere projecten tijdelijk verschoven moeten worden.

One comment on “SOAW: "Extra toeslagen voor kwetsbare groepen"”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram