dinsdag 9 augustus 2022 07:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 juli 2022

De ministerraad is akkoord gegaan met het voorstel om de Caribische gulden in te voeren op Curaçao en Sint Maarten. De ministers van Financiën van de eilanden hebben als doel om de nieuwe munteenheid in januari 2024 in te voeren. 

De Curaçaose Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) zegt dat het niet aan te raden is om de Antilliaanse gulden nog veel langer te gebruiken. Dat meldt de minister op sociale media. Na het opheffen van de Nederlandse Antillen in 2010 vormen Curaçao en Sint Maarten een monetaire unie, maar nog altijd is er geen nieuwe valuta ingevoerd op de eilanden. Dit komt onder andere door de zeer hoge productiekosten voor het briefgeld. 

Het afgelopen half jaar is onze economie voldoende hersteld, volgens Silvania. Daarom zou het nu wel tijd zijn voor de invoering van de Caribische gulden. De invoering van een eigen munteenheid is volgens de minister belangrijk voor onze eigen identiteit en nationale trots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram