maandag 8 augustus 2022 09:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 juli 2022

De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen wil een rondetafelbijeenkomst over de situatie van Caribische studenten in Nederland. De aanbevelingen van het rapport hierover uit 2020 zullen worden besproken. Dat meldt de Amigoe. 

Het gesprek moet dit najaar gaan plaatsvinden. De Nederlandse ministeries bereiden op dit moment wetswijzigingen voor, waardoor Caribische studenten straks een Burger Service Nummer (BSN) kunnen krijgen en toegang hebben tot een Nederlandse zorgverzekering. Ook bereidt de regiegroep een traject voor om aansluiting op het Nederlandse onderwijs te verbeteren.

De ombudsman benadrukt dat andere problemen zoals het gebrek aan woonruimte, niet zomaar opgelost zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram