vrijdag 2 juni 2023 15:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 juli 2022

Curaçao doet te weinig om mensenhandel te bestrijden. Dat dat blijkt uit het ‘Trafficking in persons’ rapport van het Amerikaanse State Department.

Curaçao wordt daarom gedegradeerd naar de Tier-3 status. De overheid voldoet niet aan de minimumstandaarden en doet ook niets significants om hier wel aan te kunnen voldoen, zo staat in het rapport. Ook wordt benoemd dat mensenhandel op Curaçao vaak wordt verward met migrantensmokkel, waardoor de effectiviteit van maatregelen wordt gehinderd.    

Justitieminister Shalten Hato (MFK) meldt dat hij de degradatie betreurt en dat hij zich er niet in kan vinden. De Curaçaose overheid heeft volgens Hato juist veel inspanningen verricht om mensenhandel tegen te gaan.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram